GENTLEMEN’S ACADEMY - JOY

De uit Brooklyn, New York afkomstige gitarist en bassist Mike Markowitz laat zich het liefst van al aanspreken als Mike Marks en hij is de oprichter van de bluesrockformatie ‘Gentlemen’s Academy’ van wie we hier het album “Joy” hebben toegestuurd gekregen voor het schrijven van een recensie. De muzikanten die permanent deel uitmaken van deze formatie zijn Randy Pratt die de songteksten schrijft, gitarist en bassist Patrick Klein, drummer Rich Zukor en Scott Treibitz, Mike Dimeo en Rob Schwimmer die ofwel op keyboards of op Hammondorgel meespelen op deze nummers.

Voor het zangwerk op de elf tracks die op deze plaat staan deed Mike Marks meestal een beroep op gastvocalisten. Zo zingt Tommy Bowes de op de bijgevoegde video te beluisteren openingstrack “What The Rain’s For” en staat Steve Augeri aan de microfoon voor het inzingen van het tweede nummer “Be Brave For Love” waarin gastmuzikant Tommy Williams knap op mandoline meespeelt.

Ook zanger Michael Green neemt enkele songs voor zijn rekening zoals “Paradise” en “Fantastic Planet”, terwijl Ed Terry voor het zangwerk tekende op “When We Were Young” en “Tears Of Joy” en Ivory Bell zingt op het nummer “Crush”. Andere nummers zoals “Heaven Must Have Told You” en “Always Is Forever” worden gezongen door ‘Gentlemen’s Academy’-gitarist Patrick Klein.

Er zijn opvallend veel softrockballads terug te vinden op dit album waarvan de meeste songs door Mike Markowitz (muziek) en Randy Pratt (teksten) werden gecomponeerd. Ze hebben daarbij vooral aandacht besteed aan het behoud van een vlot in het gehoor liggende melodie bij deze vaak aan de jaren ’70 herinnerende nummers die eigenlijk allemaal behoorlijk radiovriendelijk werden opgenomen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hyperspace Records

video